Dorn-therapie

De dorn-methode is een zachte wervel behandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes die direct en indirect samen hangen met de wervelkolom. De methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De basis van de dorn-methode is altijd correctie van beenlengteverschil. Oorzaken van beenlengte verschil: een val, vertillen, een misstap maar vooral gewoon zitten. Bijna iedereeen heeft beenlengte verschil. We hebben wel even lange benen maar er zit soms iets meer ruimte tussen kop en kom van het heup gewricht.Dit geeft bekkenscheefstand. Dit leidt vaak tot heupklachten, knieklachten, voetproblemen, verzakkingen, darm en blaasproblemen en nekklachten. Meestal krijg je te horen dat je een verhoging in je schoen moet . Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden.

Dorn-therapie is er op gebaseerd om het te lange been weer korter te maken zodat het heupgewricht weer in normale stand komt.

Door gewricht van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels teruggezet. Als de wervels weer terug geplaatst zijn kan de energie weer door je lichaam stromen. De pijnklachten nemen af of verdwijnen.