Triggerpointtherapie

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn,pijn in nek,kaak en pijn in onderrug. Ze zijn de bron van pijn in de gewrichten. Triggerpoints veroorzaken ook klachten als duizeligheid,misselijkheid,oorpijn,oorsuizen, hartritmestoornissen en gevoelloosheid in armen en benen en krachtsverlies.

Ook tenniselleboog en slijmbeursontsteking ontstaan door Triggerpoints.

Letter A is een spiervezel in een normale russtand, uitgerekt nog samen getrokken.

Letter B is een knoop in een spiervezel in een maximale contractie die kenmerkend is voor een triggerpoint.

Letter C is het deel van de spiervezel dat zich uitstrekt van de spierknoop tot aan de aanhechting van de spier. Je ziet dat er grote afstand tussen de spiervezels zit dus er is veel spanning in de spier. Dit geeft het strakke gevoel in een spier en in later stadium pijn.

Onder normale omstandigheden trekken spiervezels zich samen en ontspannen zich om het bloed te laten circuleren. Als de spier zich niet goed kan ontspannen ontstaat het Triggerpoint. Dit kan veroorzaakt worden door meerder factoren : Stress, veelal in zelfde houding zitten/ staan. te weinig voedingsstoffen in de spieren, zware arbeid en ook hormonale schommelingen spelen een rol. Een massage van het Triggerpoint of dry-needling spoelt het spierweefsel als het ware schoon. Afvalstoffen gaan uit de spier en zuurstof komt er voor in de plek. Resultaat een gezonde spier die optimaal werkt en geen pijn of andere klachten geeft.