Triggerpointtherapie

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn,pijn in nek,kaak en pijn in onderrug. Ze zijn de bron van pijn in de gewrichten. Triggerpoints veroorzaken ook klachten als duizeligheid,misselijkheid,oorpijn,oorsuizen, hartritmestoornissen en gevoelloosheid in armen en benen en krachtsverlies.

Ook tenniselleboog en slijmbeursontsteking ontstaan door Triggerpoints.


Onder normale omstandigheden trekken spiervezels zich samen en ontspannen zich om het bloed te laten circuleren. Als de spier zich niet goed kan ontspannen ontstaat het Triggerpoint. Dit kan veroorzaakt worden door meerder factoren : Stress, veelal in zelfde houding zitten/ staan. te weinig voedingsstoffen in de spieren, zware arbeid en ook hormonale schommelingen spelen een rol.

Een Trigggerpoint is een verkramping in een spier . de spier gaat bij ontspanning niet weer terug naar de eindstand! Daardoor is de spier op een bepaald stuk verdikt, omdat de spier verdikt is , is deze verkort. Dit geeft het strakke gevoel in de spieren. Als deze verkramping langere tijd aanwezig is, geeft dit klachten . Dit kan zijn pijn, doof gevoel of krachtsverlies.

Een massage van het Triggerpoint spoelt het spierweefsel als het ware schoon. Afvalstoffen gaan uit de spier en zuurstof komt er voor in de plek. Resultaat een gezonde spier die optimaal werkt en geen pijn of andere klachten geeft.